Снимка: Getty Images

 Когато Кари Брадшоу се завърна по телевизията в продължението на "Сексът и градът", веднага започнахме да се чудим дали нейната емблематична чанта, Fendi Baguette, ще се появи отново на екран. Визията на ероинята, превърнала се в истинска модна икона и извън екрана, естествено се променя през годините, но същото се случва и с характера на самата Кари. За щастие, не след дълго стилът се завърна в гардероба на журналистката и тези изяви донякъде предизвикаха ренесанс на чантата тип багета. 

 
Оказва се, че има сериозни данни зад възраждането на модела. Модни експерти наскоро установиха, че търсенията на чанта Baguette само в Pinterest са се увеличили със 170%. Някои от тези търсения може да се дължат и на носталгия, но сега има и много млади зрители, които не са гледали "Сексът и градът" през 90-те и 2000-те години. Те за първи път се сблъскват с интересния модел чанта и е напълно нормално да проявят любопитство и да вдигнат още повече търсенията. 
 
Така че, ако откриете, че се питате какво представлява чантата Baguette и защо се смята за емблематичен аксесоар, позволете ни да ви обясним. 

Какво е чанта тип багета?

Дизайнерката Кара Беневения ообяснява, че чантата Baguette получава името си заради огромната прилика с току-що извадената от фурна френска багета. Това е малък, мек модел с капак, къса дръжка, женствена украса и видимо кимване към френския хляб. 
 
Оригиналната чанта Baguette е проектирана от Силвия Вентурини Фенти, трето поколение матриарх на династията Фенди, и е представена на пазара през 1997 година. По това време тя е творчески директор на луксозната едноименна марка, а Карл Лагерфелд е неин художествен ръководител. 
 
Как да носим чантата тип багета - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase