Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Знам достатъчно за къщата в Барселона и затова ще дам показания като свидетел. Получавала съм заплахи заради този случай, каза Ивайла Бакалова, преди да влезе в прокуратурата, където ще даде показания по досъдебното производство "Барселонагейт", заради което искат имунитета на Бойко Борисов, съобщава "24 часа".

Не са тайна близките й отношения с Борислава Йовчева, която според информации на чужди медии е живяла във въпросната къща в Барселона и е в близки отношения с бившия премиер.

"Радвам се, че прокуратурата се събуди и започна да разследва", каза още Бакалова. Тя припомни, че мъжът до нея също има стари обвинения, които съдът не приема и затова връща разследванията.

Във вторник Софийска градска прокуратура писка от главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината е разследването, по-популярно като "Барселонагейт", по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, посочват още от прокуратурата.

Както вече стана ясно, бизнесменът Валентин Златев е призован на разпит по аферата "Барселонагейт". По делото се разследва пране на пари, с които е закупена къща в каталунската столица, оценена на 4 млн. евро. Тя бе обитавана от моделката Борислава Йовчева и нейното дете. Медийни публикации свързват Бойко Борисов с жената и детето, но лидерът на ГЕРБ многократно е отричал подобна информация.

Миналата седмица по същото разследване бе разпитван и самият Бойко Борисов. Той отговаря 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава лидерът на ГЕРБ не обясни как е минал разпитът му, но неговият адвокат Менко Менков даде подробности пред журналисти. “Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше, много отдавна властите в Испания щяха да започнат разследване. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво престъпление”, каза Менков. И посочи, че за 4 години разследване клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити. Въпросите винаги били едни и същи - дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил в Барселона само в ролята си на главен секретар на МВР, кмет на София и на премиер.

Още по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

207

?!

преди 10 месеца

Как може това да е мис България? Това е една от най-неприятните миски, които съм виждал. А с намесата в този скандал иска да напомни за себе си.

206

Стиви

преди 10 месеца

Грешката на Борисов е,че остави всички стари бандити и контрабандисти на спокойствие! Сега му се катерат по главата.

205

Дали!?

преди 10 месеца

Ако това са доказателствата, въз основа на които Гешев иска имунитета на Борисов, всичко, което разправяха за Гешев е било вярно!

fallback