Снимка: Istock

Въпреки че изборът на сфера за развитие и поприще се свързва с с по-скоро ранния етап от живота ни, мнозина от нас дори на зряла възраст изпитват затруднения с намирането на мечтаната работна позиция. В следващите редове ви предлагаме няколко идеи, чрез които ще можете да се опитате да разберете коя е работата, която би ви доставила удоволствие. И така:

Оценете предишния си опит

Направете резюме на всички служебни позиции, които сте заемали досега. Формирайте малък списък и запишете всичко, което не ви е харесало на последното (или последните няколко) работно място (места). Може би не ви е допаднала позицията, която заемахте или дейностите, които трябваше да извършвате? Или пък причината за напускането ви беше колективът, фирмата или като цяло секторът на развитие? Наред с негативите, в отделен списък можете да запишете и всички позитиви, които ви карат да работите на дадена служба. Така ще можете да видите черно на бяло какво наистина ви кара да се чувствате добре в работната среда.

Заимствайте идеи от другите

На всеки се е случвало да има познат или пък да види по телевизията или в социалните мрежи човек, който сякаш работи мечтаната работа. Замислете се кое беше последното нещо, което ви очарова в дейността на приятел или познат. Може ви сте искали да правите точно това за себе си, но никога не сте имали смелостта да си го признаете? Животът е прекалено кратък, за да не се чувствате на място в по-голямата част от деня си. Не забравяйте, че никога не е късно да смените попрището и да се наслаждавате на това, което работите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase