Снимка: Istockphoto

 Мраморните нокти станаха хит през последните две години. Такa както някои искат шарките на камъка в маникюра си, други може да ги вкарат в своите коси. И така да добавят малко цвят и разнообразие в прическата си. 

Стилът мраморна коса съчетава в себе си два или повече контрастни нюанса за по-свеж външен вид на всяка грива. Всеки може да избере кои цветове да избере и каква дълбочина на цвета да добави. Получава се комбинация, която става както за дълга, така и за къса или пък чуплива тъмна коса. 

Мраморни прически - какво да очаквате? 

„Това е прогресия на техниката на разтопяване на цветовете (където се смесват заедно надолу по косата) и използва разтопен цвят като основа, а след това се връщате с по-тъмен цвят до мраморна дълбочина в косата". Това обяснява пред Creative Head Magazine Ашли Ходжис. Според коафьора, този актуален външен вид на косата може да се постигне и с два различни големи цветни панела, наслоени един върху друг. Тя дава пример с прическите на  Аврил Лавин и Майли Сайръс. 
 
Независимо дали искате да изберете по-естествени тонове или пък заложите на по-ярките, има най-различни начини, по които да получите мраморна коса. 

Прически пролет/лято 2023 - пробвайте различни вариации на мраморна коса

Контраст с цвят

Това, което наистина прави ефектът на мраморната коса, е контрастът между двата цвята. Поддържайте горната част на косата си тъмна и изберете всеки цвят, който искате да комбинирате с него, оставяйки го да се слее с него до краищата. 
 
По-тъмните корени допълват този външен вид. Затова не е необходимо да ги боядисвате, за да паснат на останалата част от косата ви. В този случай вашите корени ще бъдат страхотен акцент към прическата. 
 
Останалите вариации на мраморна коса - вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase