Снимка: Istockphoto

 Що се отнася до цвета на косата, естествено е да мислим, че пролетта се свързва с по-светли нюанси. Но тази година нещата ще са малко по-различни. Пролетните цветове в косата, доминиращи през следващите месеци, са богати, топли и наситени.

 
Тук говорим за бронз, черен оникс и канела като някои от по-тъмните цветове, които ще виждате навсякъде в прехода от зима към лято. Но не се притеснявайте, ако все пак искате да сте по-светли. Има няколко забавни ярки нюанса, които също ще бъдат модерни и популярни, за да задоволят желанието ви. Тази пролет наистина има по нещо за всеки.
 
По-долу са седемте цвята за коса, които експертите прогнозират, че ще бъдат на мода.
 

Боядисване на косата – какво е демиперманентен цвят?

Нова прическа за пролетта – изпробвайте кок във формата на роза

Нов сезон, нова прическа – боядисайте се в черешова кола

 
Пролетни цветове в косата

Мека мед

Като един от най-добрите цветове за 2022 година, медното ще запази популярността си и през новата година, а вероятно и след това. Фризьорката на знаменитостите Ашли Гомила е съгласна, че този нюанс на червеното е перфектен за пролетта благодарение на своята жизненост и свежест. Но за да запазите цвета си ярък, като същевременно защитите и червеното, Гомила предлага да използвате специални балсами, които да нанасяте върху краищата, за да защитите кичурите и да заключите цвета, когато оформяте косата с топлинни инструменти.

Черен оникс

Според колористката Касандра Кидинг, тъмната коса е тук, за да остане и ще бъде особено популярна през пролетта на тази година. Вариращи от най-тъмното наситенокафяво до знойно черно, тези цветове са блестящи, богати и дълбоки. Просто се уверете, че сте 100% сигурни, че искате да тръгнете по този път.
Знайте, че тези дълбоки тонове могат да бъдат по-трудни за изсветляване след време. Така че, когато сте готови да се върнете към по-ярки цветове, бъдете подготвени за дълъг и бавен процес, който ще изисква повече посещения в салона.
 
Останалите топ цветове, които ще са хит в косите на пролетта - вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase