Снимка: Istockphoto

 Шотландски яйца – знаете ли какво представляват? В последно време все повече хора започнаха да търсят рецепта за тях покрай кулинарните формати, излъчвани по телевизията. А и дните около Великден са идеалното време за нейното изпробване.

 
Пълнени топки с варени яйца е най-простото определение за шотландски яйца. Ала за да се получат по-апетитни, си има някои тънкости.
 
Шотландски яйца – лесна рецепта без пържене
Ако досега не сте приготвяли това ястие, не се притеснявайте. Не ви трябват кой знае какви умения. Все пак е важно да си купите качествена кайма и да следвате внимателно всяка стъпка.
 
Според класическата рецепта, яйцата трябва да са твърдо сварени, с кайма и хлебни трохи отгоре, след това изпържени до златисто. Но вие може да опитате някои по-лесни вариации. Като например да ги приготвите на фурна, вместо в тигана, където ще станат твърде мазни.
 

Великденски рецепти – козуначени мъфини

Великденски празници: Как да не прекаляваме с храната?

 
Ето и необходимите продукти:
 
- 700 грама кайма;
 
- 6 яйца;
 
- 1 глава кромид лук или връзка пресен;
 
- 1 чаена лъжица чубрица;
 
- черен пипер на вкус;
 
- галета (по желание);
 
- сол на вкус.
 
Подробно описание как да приготвите рецептата - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase