Снимка: Istockphoto

 Къдриците и леките чупки в косите ще властват и тази пролет. Само че те не се задържат на всички текстури. При някои, дори и след използването на стилизиращи уреди и козметика, те падат още на първия час.

Ако искате нова прическа с къдрици или нежни вълни за новия сезон, трябва да следвате няколко стъпки, с които ще си гарантирате, че ще траят по-дълго. Въобще, предварителната подготовка е много важна. Това потвърждава Саманта Кюсик. Фризьорката сподели клип в своя Instagram, където разкрива тайните за по-голяма издръжливост на навитата коса.

Как къдриците да бъдат по-дълготрайни?

Ако косата ви е тънка и много фина, то използването на преса или маша със сигурност ще я увреди. Да не говорим, че едва ли ще успеете да получите перфектни къдрици.
 
Специалистът посочва, че е добре да подготвите косата си, преди да я оформите, по същия начин, по който бихте го направили с кожата, преди да нанесете грим. Всичко е много просто, стига да пробвате веднъж.
 

Къдрици с преса за коса: 3 начина за пролетта

Как да направим къдрици на русалка?

Пролетни прически – водните вълни ще са хит за сезона

 
„Ключът към по-дълготрайните къдрици е да се уверите, че нанасяте пяна върху мокра коса, след като е измита предварително и още не е изсъхнала“, обяснява Кюсик, говорейки за начините за по-дълготрайна фиксация.
 
Следващата стъпка е внимателно изсушаване на косата и леко напръскване с лак. Чак след нея може да прибегнете до къдренето, обяснява стилистката.
 
Оставете за кратко къдриците, преди леко да ги разрошите с пръсти или гребен.
 
Останалите съвети от фризьор за това как къдриците ни да бъдат по-дълготрайни - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase