Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 2-3 супени лъжици зехтин/олио
  • 2 моркова
  • 1 глава целина
  • 600 г картофи
  • 200 г домати от консерва, нарязани
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 1-2 щипки лют червен пипер на люспи – по желание
  • 1 чаена лъжичка пресен или сушен риган
  • 1 чаена лъжичка сушен или пресен босилек
  • сол, ако е необходимо, на вкус
  • настърган пармезан за сервиране

Приготвяне:

В голяма тенджера добавете олиото и нарязаните морков, целина и лук. Гответе на средно силен огън, докато лукът стане прозрачен. Внимавайте зеленчуците да не загорят. След това добавете нарязаните на по-едри кубчета картофи, доматите, зеленчуковия бульон и подправките, разбъркайте добре. Когато всичко заври намалете котлона, покрийте тенджерата и гответе до готовност на картофите. Сервирайте с прясно нарязан магданоз и/или прясно настърган пармезан.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Е,

преди 1 година

пак и:)

5

Анонимен

преди 1 година

Лъвът в on air

4

Анонимен

преди 1 година

Край плажа в Поморие само ей такива супи сервират, и то без пармезан:(

fallback