Снимка: Istock

Вероятно няма човек, който да не иска да бъде харесван от другите, особено когато става въпрос за любов. Понякога обаче може да се окаже трудна задача да разберем дали човекът към когото изпитваме емоции е привлечен към нас или не. Според западни психолози има как да разгадаем това или поне отчасти. Така например, ако някой неволно ни имитира (например слага ръцете на масата като нас), това може да се приеме за знак на интерес.

Кои са другите издайнически знаци?

1. Реагира на звука на гласа ви

Според психолози това е много важен и забележим знак. Човек, който харесва друг, променя тона на гласа си според нивото на привлекателност, което чувства, казват експертите. Жените например са склонни да използват по-висок и нестабилен тон на гласа, когато се чувстват привлечени от някого. Доказано е също, че жените предпочитат по-ниските гласове на мъжете, а мъжете често ще търсят компанията на жени с висок глас, отбелязват учените.

Защо мъжете нямат трудности да скочат в нова връзка скоро след раздяла

2. Споделят лични неща за себе си

Колкото повече някой е привлечен от вас, толкова повече лични подробности ще сподели за себе си. Сред тях може да са дори недостатъци или неуспехи, но споделени по леко непринуден начин. Те също така ще се опитат да поддържат разговора, като ви питат неща за вас самите.

3. По-прикрит е относно себе си

Когато някой е труден за разгадаване, тогава процесът на съблазняване изведнъж става по-интересен и вие удвоявате усилията, за да получите това, което искате. Това, че изглеждате по-малко достъпни, кара хората да ви искат повече, смятат психолози. Но имайте предвид, че това работи само ако двете страни вече се интересуват една от друга, в противен случай това е едностранен процес. Също така, не бива да се прекалява с недостъпността, тъй като в даден момент може да стане отблъскваща за отсрещната страна.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 месец

100 са най-малко, но да не ги изреждаме.

12

Анонимен

преди 1 месец

Превъплъщение

11

Всеки съди по

преди 1 месец

Себе си.