Снимка: Istock

Съхраняването на храна в хладилника не е толкова просто, колкото изглежда. Може да имате навика просто да оставяте хранителните продукти и остатъците от ястия там както ви падне, но това е грешката, която най-често предизвиква бързо разваляне на храната или влошаване на вкусовите ѝ качества.

Организирането на продуктите в хладилника по правилния начин е много важно, за да можете да се радвате на по-свежа храна за по-дълго, продукти с прекрасни вкусови и хранителни качества, а и да пестите пари.

Така че, всяка храна си има своето място в хладилника. Вижте къде е то.

Поставете остатъците от храна по-ниско

Не оставяйте остатъци от сготвена храна на горните рафтове в хладилника, защото съвсем ще забравите за тях. На горните рафтове температурата е и по-висока, (на повечето хладилници), което не е добре за вече приготвена храна. Тя се разваля бързо и се нуждае от повече охлаждане. А и като е пред погледа ви, отваряйки хладилника, няма да забравите за нея.

Планирайте готвенето

Подредете хладилника така, че най-отпред да са храните, които ще готвите преди всички останали. Така продуктите, които ще почакат реда си ще останат в задната част на хладилника, където е по-студено и ще бъдат добре съхранени.

Винаги обръщайте внимание на срока на годност

Колко често ви се е налагало да изхвърлите прясно или кисело мляко, защото е с изтекъл срок? Това важи и за други нетрайни продукти. Обикновено в магазина купувате повече от една опаковки мляко. Затова винаги подреждайте продуктите с най-кратък или наближаващ срок на годност най-отпред.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase