Снимка: Istock

Продукти:

  • 360 г паста ригатони или друга къса паста
  • малка връзка пресен риган (листата) или 1 с.л. сушен
  • 1 стрита скилидка чесън
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 250 мл течна сметана за готвене
  • 100 г настърган пармезан
  • 3 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Приготвяне:

В загрят на средно силен огън тиган сложете зехтина, чесъна и ситно нарязания риган, ако ще ползвате пресен. Бъркайте за кратко, след което добавете доматеното пюре и гответе няколко минути. Добавете един черпак от водата, в която се вари пастата, най-добре е водата вече да е загрята. След това добавете към останалите съставки и течната сметана. Овкусете със сол и оставете да къкри, за да се редуцира сосът на гъстота. Когато пастата е готова може да я отцедите и да я добавите в тигана със соса. Разбъркайте добре, добавете пармезана, отново разбъркайте и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase