Снимка: Istock

Първата любов оказва по-голямо влияние върху живота ви, отколкото предполагате. Тя оставя не просто спомен, а траен отпечатък върху изборите, които правите във връзките си по-нататък, начините, по които реагирате в любовта, стилът ви във връзките и отношенията. Изобщо, първата любов е значим фактор, за който вероятно не подозирате, че оказва такова огромно влияние върху това как ще се отнасяте към любовта въобще.

5 признака на здрава връзка още на първа среща

Първата любов е оформяща, формираща. Тя се превръща в дълбоко скрита матрица, според която дефинираме любовта занапред. Тя е нещо като шаблон, който несъзнателно следваме и който използваме за взимане на решения във връзките си в зряла възраст.

Кои са начините, по които първата любов влияе върху връзките в живота ни?

Не ни оставя да забравим какво е да се свържеш с някого

Първата любов остава в сърцето ни завинаги. Няма значение дали е била платонична, детска, неопетнена или изпепеляващо страстна, тя оставя своите дири в душата. Оказва се, че първата любов се загнездва толкова надълбоко в подсъзнанието ни, че оформя начина, по който се свързваме с хората в живота и връзките си занапред. Целият спектър от красиви и нежни емоции, които сме изпитвали в детската си възраст, правят изборите в любовта в живота ни белязани от тези първи трепети.

Най-лошите съвети в любовта, които пречат на щастието

Научаваме се да поставяме другите над себе си

Първата любов най-често се случва в детските години и е лишена от всякакви плътски желания и задни мисли. Ето защо тя е и толкова определяща и важна, защото оказва влияние върху отношението ни към другите. Детската любов показва как ставаме способни да надмогнем егото и собствените си нужди, детския си егоизъм, за да се научим да поставяме хората, които обичаме, над себе си. Това е важен етап от развитието и съзряването, който ни дава много повече уроци от тези за любовта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.