Снимка: Istockphoto

 Хвърлете тези дни един бърз поглед в магазина за хранителни стоки или който и да е магазин, и се пригответе да бъдете затрупани от атаката на тиквата. Освен познатото ни лате, в оранжев цвят виждаме абсолютно всичко – от пуканки до лакомства за кучета. Спокойно можем да кажем, че това е цветът на есента. Така че не би трябвало да е изненада, когато разкрием, че индустрията за красота взима пример и включва цвета в своите тенденции.

 
Косата в цвят тиквено лате е основна тенденция за есента. Точно както по-топлите, по-уютни и по-засищащи храни са на мода със смяната на сезоните, така и по-топлият, по-наситен цвят на косата се настанява в ежедневието ни. Оранжевото е вдъхновено от всички есенни неща – кехлибар, портокал, тиква, променящите се листа и много други. Хубавото е, че цветът „тиквено лате“ е доста гъвкав и може да бъде създаден под различни вариации.
 
Какво представлява цветът „тиквено лате“?
 
Тенденцията за цвят на косата с тиквени нюанси включва всички топли, пикантни тонове на червено и медно и може да има и гама от светли до тъмни варианти. Може да бъде комбинация от множество топли тонове или пък да си направите само един богат плътен нюанс на червено или оранжево.

Супер секси прически за есента – как да си направим стил от 90-те?

Есенен маникюр: Опитайте италианския стил

Есенен маникюр: Джей Ло с идея за всички, които мразят оранжево и кафяво

 
Освен че това е навременна тенденция, която се свързва с всички останали тиквени изкушения, есента обикновено е подходящо време да се насочите към по-топли тонове в цвета на косата си. Кожата ни постепенно започва да губи онзи летен блясък и „затоплянето“ на кичурите ви е добър начин да го поддържате през цялата есен и дори през зимата.
 
За кого е подходящ цветът?
 
Тъй като тази тенденция обхваща толкова много различни топли нюанси, тя може лесно да бъде променена и пригодена за много различни вкусове. Ако сте привлечени от топли червени и оранжеви цветове в грима си, тогава най-вероятно ще харесате и този цвят. Все пак е важно да се подчертае, че той е особено ласкателен за хора със светъл или златист тен и/или тези, които имат зелени или лешникови очи.
Още за хитовата тенденця за коса и идеи как да я направим - вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase