Снимка: Istock

Без значение дали срещаме нови хора или познати, приятели и се налага да общуваме с тях краткосрочно или не, всеки от нас би искал да бъде харесан. Забравяме обаче, че има някои неща, които другите забелязват в нас, както и ние в тях. От положителната нагласа, до добрите обноски, кои други неща ни правят повече или по-малко харесвани?

Външен вид

Съвсем естествено, първото нещо, което забелязваме в някого, е неговият външен вид. Например, ако двама души стоят един до друг и единият е облечен в бизнес костюм, а другият носи изцапана тениска, първите ни впечатления ще бъдат доста различни. Не бива да забравяме, че към външния вид спада не само облеклото и състоянието му, но и нашата коса, ръце и нокти, изобщо всичко, което ние бихме загледали в другите, те също биха забелязали в нас.

Навременност

Колко често закъснявате? За срещи от всякакъв характер, за работа и т. н. За някои хора това е нормално и те се оправдават с това, че са си такива, смятайки че всеки е длъжен да ги приеме с този недостатък. Нещо, което другите забелязват в нас е това колко сме точни за уговорките си. Закъсняването е един от най-лесните начини да направите лошо първо впечатление, особено ако другият човек е точен. Пристигането навреме е показател, че уважавате времето на другия човек.

Маниери

Още нещо, което не остава незабелязано. Маниерите показват много за нашето възпитание. Те могат да накарат някого да се влюби в нас или пък да остане разочарован. Това как оправяме косата си, как се храним, отпиваме от чашата, как се държим когато сме напрегнати, радостни, изпраща послание на другите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase