Снимка: Istock
fallback

Началото на всяка връзка е вълнуващо и изпълнено със страст и вълнения. Чувствате се прекрасно и нямате търпение да прекарате цялото време на света с човека, в когото сте влюбени. Но скоро, понякога и след броени седмици, отношенията ви се променят. Изведнъж партньорът ви става прекалено критичен към вас. Струва ви се, че каквото и да направите, не е правилно. Потиснати сте и ви се иска всичко да се върне постарому.

Дълбоко в себе си се чувствате разколебани. Питате се дали си струва да продължавате, ако искрата е угаснала, а между вас са се загнездили негативни емоции. Няма как да не се запитате и дали това е краят на връзката ви, дали отношенията ви са обречени. В следващия момент се чудите дали пък не е просто фаза, някакъв период, който ще отмине.

Истината е, че почти всяка връзка преминава през такива възходи и падения, през такива фази под една или друга форма. Тези периоди невинаги подсказват за край на връзката.

За да си отговорите на тези въпроси, вижте кои са етапите, през които всяка връзка преминава под една или друга форма и с различен интензитет.

Романтична фаза

Първата и най-трепетна фаза е романтичната. Повечето двойки преминават през нея и им се иска тя никога да не свършва. Някои наистина вярват, че няма да приключи и когато това стане, страдат и се чувстват объркани. По време на романтичния период всичко изглежда така, сякаш любовта ще трае вечно и че сте открили точния партньор.

Фазата на борбата за власт

Следващият момент, който настъпва в почти всички връзки, е борбата за надмощие. Всеки от партньорите иска да командва. Всеки дърпа към себе си, опитва се да налага моделите си, да „превъзпитава“ другия. Инстинктивно човек знае, че трябва да се опита да се наложи, за да оцелее във връзката, да запази егото си. Оттук идват и опитите да спечели надмощие над партньора си. Това е и преломен момент, който се оказва непреодолима пречка за много двойки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Човек за реализации

преди 1 година

Тези неща се отнасят само за обикноените хора ! Осъзнайте , че е така !

15

Реалист

преди 1 година

Тези неща се отнасят смо при обикновените хора !

14

Предполагам

преди 1 година

Тези неща се отнасят само за обникновните хора !

fallback