Снимка: Istock

Продукти:

  • 4 чаши брашно
  • ¼ чаша захар
  • 2 супени лъжици бакпулвер
  • 2 чаени лъжици сол
  • ½ чаена лъжица сода
  • 2 чаши настърган чедър
  • 230 г заквасена сметана
  • ½ чаша рапично олио
  • 1/3 чаша прясно мляко
  • 2 големи яйца

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене в хартия. Смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, содата в купа и разбъркайте. Добавете чедъра.

Отделно разбийте заквасената сметана с олиото, млякото и яйцата в купа. Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте с ръце, докато се смесят и течността се поеме. Омесете тестото върху набрашнена повърхност около 10-12 пъти, докато стане гладко. Разточете го на дебелина около 2 см. Нарежете на кръгове, триъгълници или правоъгълници по ваш избор. Подредете в подготвената тава.

Печете до златисто или за около 20 минути, докато сконите се надигнат.

Още рецепти може да намерите кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase