Снимка: Istock

Доста дълго време чакаме отпуска – тези заветни две седмици, в които ще се откъснем от всеки и всичко, свързано с работата. И така – почивката е факт, всичко минава по мед и масло, и е време да се завърнем в офиса. Тогава обаче преживяваме една малка депресия, тъй като работните задачи ни се струват всичко друго, но не и забавни. Какво правим тогава? Седим отнесени на компютъра, не можем да се концентрираме, а мислите ни се реят някъде в пространството... По всичко личи, че имаме нужда от почивка! Но как така? Та нали току-що се върнахме от ваканцията?! И всичко започва отначало...

За да избегнете този порочен цикъл, предлагаме ви няколко хитри трика, с които ще можете да измамите мозъка си и ще можете да се настроите по-бързо за работната атмосфера. Искате да знаете кои са те? Ето ги!

Почистете добре, преди да заминете

Това се отнася както за работното ви място, така и за дома ви. Подредете разпилените листове от бюрото, организирайте бележките, които ви подсещат за какво ли не, почистете пощата си. Прегледайте спешните задачи – може би има някоя, която сте пропуснали? Почистването и организирането на списъците и нещата, които трябва да правите ще ви помогнат да се предпазите от натрупване на прекалено много задачи. Отлагането им за след почивката само ще направи ситуацията по-трудна, защото междувременно ще са се натрупали и други задачи.
Това правило е приложимо и за дома ви – почистете с прахосмукачка, изхвърлете боклука, уверете се, че в хладилника не е оставено нещо, което може да се развали. Това може да ви спести много главоболия след това.

Дайте си един ден за адаптация

Макар и в началото идеята да не ви се струва добра, един или повече дни вкъщи след ваканция могат да ви помогнат преходът към работната среда да е доста по-плавен. Можете да използвате този ден (или дни), за да почистите вкъщи, да изперете дрехите си, да сготвите нещо, да напазарувате и дори да направите седмичния си график.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase