Продукти:
- 2 супени лъжици сода
- 1 чаша брашно с набухвател + още за омесване
- 1 чаша кисело мляко
- 3 супени лъжици разтопено масло
- 1 чаена лъжица морска сол
Приготвяне:
Кипнете 6 чаши вода в тенджера. Добавете содата във водата. Загрейте фурната на 175 градуса. Застелете тава за печене с хартия. Смесете брашното с киселото мляко. Омесете меко и лепкаво тесто. Прехвърлете върху повърхност за месене. Започнете да добавяте брашно и да месите, докато тестото престане да се лепи по пръстите.
Нарежете тестото на 4 еднакви парчета. Оформете топки. Разточете топките така, че да се получи форма, наподобяваща тънка франзела. След това увийте във формата на претцел. Ако ви е трудна можете да увиете като геврек.
Пуснете всеки претцел във врящата вода за 3-4 минути. След като се издигнат на повърхността, значи са готови. Прехвърлете върху кухненска хартия да се отцедят. След това подредете в тавата за печене. Печете в загрятата фурна за 20 минути.
След това увеличете на 220 градуса. Извадете претцелите, намалете ги с разтопеното масло, поръсете с морската сол и върнете за още 5 минути, докато хванат златиста коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
брецел
4
Анонимен
преди 1 годинаДумата си е "брецел". В Германия се нарича точно така - Brezel. Франция няма общо, думата е немска, не френска.
3
Анонимен
преди 1 годинаИ трите словоформи са допустими особенно ако става въпрос не само за Германия, ами и за Австрия и Франция