Снимка: istock

 Продукти:

  • 3 бр. тиквички, настъргани
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 яйце
  • 5 супени лъжици брашно
  • 4 супени лъжици пармезан
  • ¼ чаена лъжица сол
  • Черен пипер на вкус
  • Олио за пържене
  • За дресинга:
  • 1 супена лъжица настърган пармезан
  • 1 щипка сол
  • ¼ чаша заквасена сметана
  • 1 стрък пресен копър
Приготвяне:
 
Смесете тиквичките със солта в купа. Разбъркайте и оставете за 10 минути, за да се отдели водата. Прецедете тиквичките през тензух или в ситна цедка. Подсушете в чиста кърпа и изстискайте максимално течността от тях. 
 
Разбийте яйцето в купа. Добавете брашното, пармезана, солта, пипера. Разбъркайте. Добавете тиквичките и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Загрейте тигана на средна температура. В него налейте мазнина, колкото да покрие кюфтетата. С лъжица добавете от сместа на няколко места в тигана, като оставяте място между кюфтенцата. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия. 
 
За да направите топинга, смесете продуктите за него и разбъркайте добре. Сервирайте кюфтетата, поляти със соса.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase