Снимка: Pixabay/SvenHilker

 Има някои простички и лесни промени в храненето, които може да направите, за да сте в по-добро здравословно състояние. В забързаното ежедневие е изкушаващо да изберем готово ястие или преработени храни, вместо здравословно ястие, което сами да приготвим. Но ето няколко лесни начина да променим менюто си, според "Female First".

 
Пийте повече вода
Когато мислите за промяна в начина на хранене, първият въпрос, който трябва да си зададете, е следният - дали пиете достатъчно вода. Пиенето на вода е много важно за поддържане на добра диета и за подобряване на здравословното състояние. В момента се смята, че е най-добре дамите да пият около 2,7 л. вода на ден, а мъжете - 3,7 л. Водата ни засища и помага за отслабване. Ако пием достатъчно, е по-малко вероятно да преядем. А и водата е много по-полезна от сладките газирани напитки или сокове. Много често хората бъркат жаждата с глад.
 
Заменете въглехидратите с пълнозърнести храни
Пълнозърнестите храни са много по-здравословна опция от тези, пълни с въглехидрати. Пълнозърнестите продукти, като пълнозърнестия хляб и пастата, киноата и овесът стимулират храносмилането. Те са богати на витамини от групата В, важни за метаболитната ефективност. Заменете белия ориз с кафяв. И вместо да хрупате чипс за следобедна закуска, опитайте пълнозърнести крекери.
 
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase