Снимка: istock

 Продукти:

  • 250 г маслени бисквити дижестив
  • 450 г крема сирене на стайна температура
  • 125 г кисело мляко
  • 2 големи яйца
  • 1 лимон, нарязан на слайсове
  • 120 г масло, разтопено
  • 100 мл сметана
  • 180 г захар
  • 1 цял лимон
  • Листенца мента (по желание)
Приготвяне:
 
За да направите базата, натрошете бисквитите в кухненски робот или блендер. Залейте ги с разтопеното масло. Разбъркайте. Прехвърлете основата във формата за чийзкейка, намазана с мазнина и застлана с хартия за печене. Притиснете добре с лъжица, за да разпределите по дъното на формата.
 
В купа смесете крема сиренето с киселото мляко и захарта. Настържете кората на лимона и я добавете в сместа. Разбъркайте. Добавете яйцата и сметаната. Разбъркайте с шпатула. Излейте сместа върху основата на сладкиша. Печете за около 1 час в загрята на 170 градуса фурна.
 
Извадете чийзкейка от фурната. Оставете да изстине напълно. Украсете с пресни резени лимон и мента (по желание). Сложете в хладилник да се охлади добре преди сервиране.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase