Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • ¾ чаша прясно мляко
  • 2 супени лъжици ябълков оцет
  • 1 чаша брашно
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • ½ чаена лъжица сода
  • 1 щипка сол
  • 1 голямо яйце
  • 2 супени лъжици масло, разтопено
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • ½ чаша шоколадови капки или парченца
Приготвяне:
 
Смесете млякото и оцета в купа. Оставете за около 5-6 минути, за да се подкисели млякото и да шупне леко. Смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта в купа. Разбъркайте. 
 
Разбийте яйцето с маслото и ванилията. Добавете млякото и разбийте с миксер, докато се смесят добре. Прибавете сухите съставки и отново разбийте с миксер. Накрая добавете шоколадовите капки и разбъркайте с лъжица. Оставете тестото да си почине за 5 минути.
 
Загрейте плосък тиган за палачинки. Намажете го с малко мазнина. Направете палачинките една по една, като печете по няколко минути от всяка страна.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback