Снимка: Istock

Стресът, стресовите ситуации никога не са лесни за преодоляване. Понякога, когато сме уморени, гладни, денят не ни е почнал както ни се е искало или сме в месечен цикъл, ние сме в пъти по-раздразнителни. Малко ни трябва, за да се събуди гневът в нас, за който знаем, че вреди много на здравето ни. Но има определени стъпки, които могат да ни помогнат да контролираме гнева.

Ето 10 от тях.

1. Мислете, преди да говорите. Най-лесно е да кажете нещо обидно, за което по-късно ще съжалявате. Вече ще сте нанесли щетите, а освен това обидата може да задълбочи проблема и да влоши още повече ситуацията ви.

2. Изразете разочарованието си, след като се успокоите. По този начин ще успеете да изразите това, което ви дразни по разумен начин и увеличавате шансовете си другата страна да ви чуе и да не намали уважението си към вас.

3. Не бързайте да взимате решения, докато не се успокоите. Гневът е лош съветник. Ако се чувствате претоварени, не позволявайте на това състояние на ума да ви изведе в грешната посока. Опитайте се да мислите рационално и да намерите решения на проблемите ви.

7 неща, които да правите всяка сутрин за един хубав ден

4. Не задържайте злобата в себе си. Да простите на някого, дори без да му казвате, човек който ви е наранил и който не харесвате, ще разтовари вашата душа от тежестта.

5. Опитайте се да погледнете на нещата с малко хумор. Когато сме гневни, хуморът смекчава нивата на стрес и ни помага да подходим по-ефективно към разрешаването на проблемите ни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase