Снимка: Istock

Всяка любовна връзка е различна, а във всяка една ние също разгръщаме себе си по различен начин. Някои взаимоотношения са градивни за нас, положителни. Други могат да бъдат разрушителни към личността си, защото сами сме позволили в името на това да запазим връзката си, да останем на заден план.

В кои ситуации пренебрегваме себе си, заради връзката?

Премълчаване на проблемите, за да не нараните партньора си или той да не се разсърди

Понякога връзките се разпадат, защото партньорите не са открити един към друг. Когато не сме напълно себе си пред другия, започваме да бъдем някой друг. Премълчаваме своите емоции, все по-рядко споделяме от какво се нуждаем в тези взаимоотношения и т. н. Точно така поставяме себе си на заден план, за да не се разпадне връзката.

Вие поемате повечето задължения във връзката

Според западни психолози, ако единият от двойката е израснал в семейство, където пренебрегването е било норма, той смята, че и неговото ще бъде такова, че всички семейства са такива. Хората, които имат ниско самочувствие, обикновено приемат лошото отношение към себе си за даденост. А това се пренася и в любовните връзки.

Отказвате от любими занимания, за да бъдете повече време заедно

Харесваме някого и решаваме да бъдем във връзка с него, точно заради това, което е, като хобитата не са изключение. Но ако вие постепенно сте започнали да пренебрегвате любимите ви занимания, ограничили сте времето за себе си, то определено връзката ви е изместила грижата за вашето аз.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase