Кадър: Tik-Tok

Интернет потребители заплашиха британка с лишаване от родителски права заради нестандартните й вежди, пише Daily Star.

27-годишната Сами-Джо Хейлфорд, отглеждаща две деца, беше тормозена в интернет заради пристрастеността си към грима. Жената разказа, че е започнала да рисува веждите си с течна черна очна линия преди около година. Всеки път тя увеличаваше дебелината на линиите, докато накрая горните им граници достигнаха средата на челото. Така Сами изглеждаше като жена, лепнала на веждите две по-широки парчета изолирбанд или черни пластини. Заради необичайния си външен вид блогърката стана известна като притежателка на най-големите вежди в страната.

Преди време по съвет на приятели, Хейлфорд откри акаунт в TikTok, където започва да публикува видеоклипове, в които показва на зрителите лицето си отблизо. За четири седмици 75 000 души се абонираха за нейната страница.

Но външният вид на англичанката се стори скандален на много потребители в мрежата и те започнаха да я заплашват с лишаване от родителски права. „Хората казваха, че не съм достойна да бъда майка и ще се обадят в социалните служби заради веждите ми. В интернет ситуацията стигна до крайности“, оплака се британката.

Хейлфорд обаче настоява, че стилът й не пречи на майчинството и тя се грижи добре за децата си. Тя не възнамерява да се отказва от собствената си индивидуалност заради вкусовете на други хора и съветва читателите да направят същото. Освен това жената отбеляза, че много мъже я намират за привлекателна и искат интимна връзка с нея.

През декември 2021 г. блогърката Сидни Уой стана известен заради лошата обработка на веждите й в салон за красота. След процедурата, извършена от майстор, веждите на момичето придобиха ясно изразен контур и тъмнокафяв цвят. Недоволната клиентка показа новата си визия на видео в TikTok, като каза, че сега веждите й изглеждат като нарисувани с флумастер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase