Снимка: Istock

Когато влезете в кухнята си и виждате безпорядък, вероятно ви обзема напрежение и тревожност. Обещавате си да сте стриктни в подреждането на кухнята и занапред да не се сблъсквате с хаоса, в който влизате всеки ден. Иска ви се кухнята ви винаги да е подредена, но не знаете как да го постигнете. Отделяте цял ден от уикенда, за да чистите и да подреждате, но скоро всичко се връща постарому.

За да поддържате кухнята си винаги подредена, трябва да се съобразите с цялото пространство, с което разполагате. Използвайте го максимално ефективно. Това ще ви помогне да се предпазите от безпорядък.

Кухнята ви ще бъде винаги добре организирана и подредена. Най-напред създайте правила, които да следвате. Ето и някои от тях, които ще са ви от полза.

1. Никога не съхранявайте неща, които не използвате.

Отворете шкафовете си и разгледайте добре. Вижте какво има в тях и изхвърлете всичко, което не използвате. Занапред следвайте това правило да не съхранявате нищо, което не ви влиза в употреба. Изобщо не купувайте неща, от които нямате нужда. Не ги съхранявайте само за всеки случай. Магазините са на една ръка разстояние и ако ви потрябва нещо, просто го купете. Кухненските шкафове на много домакинства са пълни с продукти с изтекъл срок, сувенири, подарени кухненски уреди и пособия, които не ви трябват и не използвате. Подарете или дарете всичко, което не използвате и което е годно за употреба. Останалото изхвърлете.

2. Следете срока на годност.

За да се предпазите от безпорядък и за да е винаги добре организирана кухнята ви, винаги се ръководете от срока на годност. Подредете продуктите в шкафа и хладилника така, че тези с най-скорошен срок на годност да са най-отпред и да ги използвате първи. Въведете това като правило и го следвайте винаги, когато слагате нов продукт в шкафа. Така винаги всичко ще ви е подредено и няма да държите нищо излишно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase