Снимка: iStock

Случвало ли ви се е да разговаряте с някого и да забележите, че очите му се отклоняват от вас, а вниманието му е насочено към всичко друго, но не и върху това, което му говорите? На всички ни се е случвало, но пък се оказва, че астрологията има пръст върху начина на комуникация на различните зодии. Това варира не само в зависимост от зодиакалния знак, но и от планетарните движения, като например планетите, които преминават в ретроградност могат да имат дълбок ефект върху уменията за общуване на дадена личност.
Неправилната комуникация е нещо, което вреди много на отношенията и трябва да ѝ се обръща по-голямо внимание. Това пък ни отвежда до следните пет зодиакални знака, които определено не са известни като добри слушатели. А ето и кои са те:

1. Близнаци (21 май – 20 юни)

Близнаците лесно се отегчават и имат лошия навик да се разсейват, докато другите хора им говорят някакви важни за тях неща. Хората от този знак буквално понякога не могат да чуят или по-скоро да асимилират важни детайли от даден разговор. Когато говорите с човек от знака Близнаци, трябва да наблюдавате много внимателно очите му, особено ако се опитвате да обсъдите с него тема с голяма значимост. Ако очите му не са насочени към вас, вероятно изобщо не може да се съсредоточи в разговора ви и вие просто си губите времето!

2. Водолей (20 януари – 18 февруари)

Водолеите също са лоши слушатели, защото винаги си мислят, че знаят най-добре всички отговори. Когато някой друг говори, Водолеят всъщност често си мисли за нещо друго и не успява да вникне в разговора. Неговият интелектуален ум работи по-добре от компютър, налучквайки думите и фразите и предсказвайки логичния завършек на това, което ще му кажете. В съзнанието си Водолеят вече е завършил изречението ви и затова си позволява да отклонява вниманието си другаде. Но проблемът е, че това, което Водолеят мисли, че е вярно, невинаги е така. Това води до много недоразумения!

Кои са другите лоши слушатели сред зодиакалните знаци, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase