Снимка: Istockphoto

 Всяка жена си казва, че има толкова много чанти, че скоро няма да се оглежда за допълнително. Но веднага щом мине покрай витрината на даден магазин, се заглежда в изложените модели. Може да се каже, че по време на пандемия поводите ни за излизане на дискотека или котейл бяха сведени до минимум, но въпреки това не бива да оставаме без нови покупки. С настъпването на 2022 г. дойдоха и тенденциите, които си струва да разгледаме. 


Чантата трябва да е удобна и да побира повече неща, освен това да е със здрави дръжки и цип, за да не изпадне нещо. Сигурно голяма част пот вас смятат така, но ние ви предизвикваме да излезете от зоната си на комфорт и да погледнете на вашата чанта като моден аксесоар. 

Нали не носите една и съща дреха всеки ден, тогава защо не подменяте по-често дамската чанта? Каквото и да си говорим, дизайнерите създават новите модели така, че да отговорят на вашите предпочитания и много съчетават в себе си удобство, практичност и тенденция 2022. 

Според Мерве Манастир, дизайнер от Истанбул, тенденция номер едно  са чантите в смели цветове. „След близо две години от тези стресови времена е време да внесем малко яркост в живота на хората“, казва тя в инетврю за TZR. И дава пример с яркото розово, което видяхме при зимнното яке на Риана или пък неоново зелено или фино пастелно, на което залагт много модели за своите палта. 

Друго нещо, което да следвате, са уникалните форми, смята дизайнерът от Бруклин Валери Блейз. „Това е почти вечна тенденция, защото хората обичат новите форми и силуети на всичко“, казва тя.

Какви тенденции в чантите да следвате? 
В следващите редове ще обърнем внимание на няколко стила чанти: 

1. На рамо, с къса дръжка


Чантите тип торба, които са с дължи дръжки и са особено подходящи за ежедневно ползване, си остават номер едно. Но освен тях, ви препоръчваме да си купите една по-малка, при това с единствена дръжка. 

Според Ванеса Пиърс, чантите, вдъхновени от модата през 90-те, като тип багета и микро модели с малки дръжки, ще продължат да се изпозлват и в следващите месеци. Те не побират много, но може да бъдат чудесно допълнение към вашата визия. Има съвременни изработки от ратан или крокодилска кожа, с вериги или интересни цветови комбинации. 

2. Портмонета тип плетена кошница 


Този тип прилича на портмоне, но има дръжки. Повечето модели са плетени и наподобяват кошница за пазар. По думите на дизайнера Жасмин Хекмат, те са подходящи за пролетта и зимата. Самата тя ги определя като един по-модерен прочит на сламените торби. 

Някои кошници имат допълнителна платнена или кожена част, която се връзва или е с цип, за да сте сигурни, че няма да изгубите нищо, докато носите чантата в ръцете си или я оставите за кратко без надзор. 
Останалите тенденции и как изглеждат чантите на 2022 - вижте в tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase