Снимка: iStock

Колкото и да обичаме модните тенденции от 90-те и началото на 2000 година, бихме искали да изпробваме нещо ново през следващите месеци. Не казваме, че никога повече няма да облечем карирана пола с елегантни мокасини или пък ще забравим за панталоните с широки крачоли. Говорим, че е време да се завърнем малко по-назад в миналото и да почерпим вдъхновение от нашите баби и прабаби и техните стилове.

След като две години разчитахме повече на удобството, отколкото на елегантността, през 2022 година е време да разменим двете думи. Все по-често започваме да излизаме от вкъщи, да се срещаме с приятели и колеги, да ходим по срещи и да пътуваме извън страната. Именно затова ни е нужен красив стил, който да се различава от хорския и да привлича повече внимание.

Отворете вратата на гардероба си, за да позволите на стила от 50-те да навлезе във вашия дом. Според модните критици, дрехите отпреди осем десетилетия ще се завърнат с гръм и трясък, като, разбира се, се сдобият с малко по-съвременни детайли и подобрения.

Знаем, че не сме единствените, които са загубили чувството си за стил по време на пандемията. Дрехите са изразно средство и всеки от нас ги е използвал, за да изрази своето настроение и емоция. Сега е време да покажем, че сме се наситили на удобните и широки дрехи за вкъщи и сме готови да опитаме нещо от старата школа, като права пола, 7/8 панталони с висока талия, блуза с вратовръзка и малки токчета.

От всичките изминали десетилетия, има причина 50-те да правят своето завръщане. Личният стилист Анди Собрато подозира, че това се дължи на начина, по който периодът олицетворява блясъка. „Тогава жените започнаха да приемат женствеността си и да се обличат стилно за всякакви поводи“, казва Собрато пред InStyle. Тя вярва, че дрехите от тези години са вечни и са мощен начин, с който съвременните дами могат да променят гардеробите си.

Преосмислянето на естетиката за 2022 година ще бъде от ключово значение и вече виждаме това да се проявява чрез тенденции към перли и любовта към колежанските стилове. Модният стилист Рейчъл Гарет също очаква, че завръщането на модата от 50-те ще включва устойчив обрат.

„Докато през 50-те години се появиха нови синтетични материали за това време, през 2022 година този външен вид ще бъде актуализиран с устойчиви и органични материи – лен, памук и естествени материали“, казва тя пред InStyle.

По-долу стилистите споделят как стиловете от 50-те все още могат да бъдат актуални днес и предлагат най-добрите съвети как да ги носите.
 

Какви рокли, обувки и цветове се завръщат в модата, можете да видите в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase