Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 и ¼ чаени лъжици суха мая
  • 1 и ½ чаши топла вода
  • ½ чаша захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 яйца
  • 1 чаша кондензирано мляко
  • 7 чаши брашно
  • ¼ чаша свинска мас
  • 1 л олио за дълбоко пържене
  • ¼ чаша пудра захар
Приготвяне:
 
В голяма купа смесете маята с топлата вода. Разбъркайте. Изчакайте да шупне леко. Добавете захарта, солта, яйцата, кондензираното мляко и разбъркайте много добре. Към сместа добавете 4 чаши брашно и разбийте с миксер, за да се смесят добре. Добавете маста и останалите 3 чаши брашно. Разбийте. Покрийте с фолио и охладете тестото в хладилник за 24 часа.
 
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Нарежете на квадратчета. Загрейте олиото в дълбока тенджера за пържене. Пържете байганетите до златисто. Отцедете ги върху хартия. Сервирайте обилно поръсени с пудра захар.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase