Снимка: istock

 Продукти:

  • ½ чаша вода
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ¾ чаша захар
  • 500 г черен шоколад
  • 1 чаша масло
  • 6 яйца
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 150 градуса. Намажете кръгла форма за торта с мазнина. В малка тенджера на средна температура смесете водата, солта и захарта. Варете, докато захарта се разтвори напълно и оставете настрана.
 
Разтопете шоколада на водна баня. Излейте го в купа. Към него добавете нарязаното на кубчета масло на стайна температура. Разбийте с миксер. Добавете и горещия сироп. Разбийте с миксера. Едно по едно добавете и яйцата, като разбивате след всяко.
 
Излейте сместа в подготвената форма. Поставете я в голяма тава, пълна с вода до половината, така че да се пече на водна баня. Печете за около 45 минути в загрятата фурна. Не се притеснявайте, ако центърът изглежда леко течен. Въпреки това изключете фурната и оставете тортата да престои в нея за през нощта.
 
На сутринта внимателно отделете стените на формата, за да сервирате тортата. Ако сте използвали форма с неподвижни стени, накиснете я за 10 секунди в тава с гореща вода. След това обърнете тортата върху голяма плоска чиния.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase