Снимка: istock

 Продукти:

  • 100 г масло
  • ½ чаша захар
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • Кората от 1 портокал
  • 1 яйце
  • 1 чаша брашно
  • ¼ чаена лъжица бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • ½ чаша прясно мляко
  • 400 г сладко от червени боровинки (или желе)
  • 1 супена лъжица пудра захар
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. Разбийте с миксер маслото, захарта и ваниловия екстракт. След като се получи пухкава смес, добавете портокаловите корички и разбийте отново. Добавете яйцето към сместа и разбийте.
 
Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Добавете ги в купата и разбийте с миксера. След това добавете млякото. Разбивайте на ниска скорост, защото ще се изплиска извън купата. Разбивайте, докато сместа стане напълно хомогенна.
 
Излейте тестото в кръгла форма за кекс или сладкиш, предварително намазана с мазнина и постлана с хартия за печене. Добавете към сместа сладкото от червени боровинки. Разбъркайте с лъжица и заравнете повърхността на тестото. Печете за около 1 час в предварително загрятата фурна. Поръсете с пудра захар след като кексът е изстинал.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase