Снимка: istock
fallback

 Продукти:

450 г бисквити по ваш избор
1/2 ч.ч. натурално какао на прах
200 г меко масло
1/2 ч.ч. кондензирано мляко
1/3 ч.ч. дулсе де лече (карамелизирано мляко) – в супермаркетите обикновено се намира при кондензираното мляко
1 ч.ч. счукани орехи
 
Приготвяне:
 
Бисквитите се начукват хубаво или се смилат в кухненски робот. Слагат се в купа и към тях се добавят останалите съставки. Всичко се разбърква много добре. Полученото „тесто“ се изсипва върху парче свежо фолио, оформя се с ръце и се навива като руло, като салам. Слага се в хладилник за няколко часа, за да стегне.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Много е добро

преди 2 години

Какво дулсе де лече, едно кондензирано мляко със захар си е. А, и за един хубав силен аромат може да сложите един шот уиски, става си баш коледно!

4

Анонимен

преди 2 години

Калорийна бомба.

3

Анонимен

преди 2 години

Баба ми без "дулсе де лече" не си и помисляше да посрещне Новата година!

fallback