Снимка: Istock

В края на всяка година и началото на следващата, поглеждаме към китайския зодиак. Очакваната 2022 ще бъде Годината на Черния воден тигър, ще започне на 1 февруари 2022 г. и ще приключи на 21 януари 2023 г. Тигърът се счита за смел, жесток и силен. Това е символът на властта в китайската култура.

Родените в следните години: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 или 2022, са под знака на Тигъра в китайския зодиак. Повече за това какъв е вашият китайски зодиакален знак, може да разберете тук.

Той представлява енергия, сила, защита, алтруизъм, лидерство, целеустременост, уважение, революционни идеи, но също така уязвимост, чувствителност, егоизъм, надценяване. Неподвижният елемент на Тигъра е дърво, докато 2022 е година на водата, според китайските пет елемента. Тъй като водата е еквивалент на черен цвят в системата от пет елемента, годината 2022 се нарича още Ян Черен тигър.

Тигърът е третият от дванадесетте китайски зодиакални знака, а негов кореспондент в европейския хороскоп е Водолей.

Тигърът е най-съвместим със знака на Свинята от китайския хороскоп, тъй като тя и Тигърът са готови да правят жертви един за друг и имат сходни житейски цели.

Родените под знака на Коня също са в състояние да хванат окото на Тигъра и връзката им ще се гради върху взаимно доверие и уважение. Тигърът би могъл да има топла връзка и с родените под знака на Кучето.

От друга страна, Маймуната и Тигърът имат противоречиви личности. Те искат и имат нужда от различни неща и постоянно ще се карат в една връзка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase