Снимка: istock
fallback

Продукти:

4 супени лъжици масло
½ пакет обикновени бисквити, натрошени
500 г филе от риба треска
Сокът от ½ лимон
4 супени лъжици сухо бяло вино
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
1 супена лъжица пресен лук, нарязан
1 лимон, нарязан на резени
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете две супени лъжици масло в микровълновата да се разтопят. Натрошете бисквитите на много ситно. Залейте ги с маслото, разбъркайте. Разтопете другите 2 лъжици масло. Излейте ги в тавата за печене, която сте подготвили. Размажете добре. Покрийте филето обилно с маслените бисквитени трохи от двете страни.
 
Печете в загрята фурна за 10 минути.
 
Извадете от фурната, залейте с лимоновия сок, виното и върнете във фурната за още 10 минути. Извадете от фурната, продупчете с вилица, за да позволите на горещия въздух да навлезе финално в рибата. Покрийте с лимонови резени и пресен лук. Върнете във фурната за още 10 минути и сервирайте рибата поръсена с магданоз.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Асан

преди 2 години

Нема такава риба у РъБъ :)))

1

Анонимен

преди 2 години

Поднесена с грижа и с любов,романтична вечеря на свещи с чаша бяло розе.и после топъл душ в джакузито с червени рози.

fallback