Снимка: Istockphoto
fallback

Това, което винаги сме харесвали да виждаме и чуваме, е хубав домашен лек за коса или кожа. Няма по-удовлетворяващо чувство от това да разбереш, че ключът към вечната красота се намира в кухненския ти шкаф и винаги е на ръка разстояние. А един от най-добрите домашни лекове от десетилетия насам е ябълковият оцет.

Естествената съставка има толкова много предимства, че заслужава да бъде не само основен елемент в кухненския ви килер, но и във вашия шкаф в банята. От домашно приготвени маски за лице и лечение на акне до здравословно средство за детоксикация и понижаване на кръвната захар, ябълковият оцет е основна съставка, в която ще искате да инвестирате. Макар и да не е нов метод за постигане на безупречна красота, в платформата TikTok се появяват все повече видеа, в които се показва как изплакването с ябълков оцет може да помогне за създаването на по-здрава и блестяща коса.

Ако свивате чело при мисълта, че трябва да измивате косата си с оцет, не сте сами. Много хора в социалните мрежи са скептици към този метод и затова от Marie Claire се обръщат към професионалисти, които да отговорят на всички горещи въпроси относно изплакването с ябълков оцет.

Какво точно представлява изплакването с ябълков оцет?

Отговорът е доста лесен – изплакването с ябълков оцет е, когато почиствате косата си с течен ябълков оцет. „Изплакванията на коса са алтернатива на шампоана, така че все още можете да измиете всяка мръсотия, без да премахвате естествените и полезни масла, както и цвета от косата си“, казва Джъстин Андерсън.

Какви са ползите?

Пълен с витамин В, биотин, фолиева киселина и витамин С, ябълковият оцет може да помогне при пърхот, изтощение и накъсване, като в същото време да осигури по-леко почистване, което да щади косъма.
 
Още ползи и защо да изплакваме косата с оцет - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 години

Химическият процес е пресичане на сапуна. Остатъкът от ***, който е емулгатор на мазнините по косата, остава в малки количества по косъма и черепа.Киселината на оцета, разреден с вода, който може да бъде и винен, пресича сапуна.Една голяяяяма статия, която е написана с претенция и мнения на" специалисти", които нищо не са казали. Нищо, всеки ден откривате топлата вода.

7

Анонимен

преди 2 години

Всички тези естествени разкрасителни продукти са хубави, но не и за хора с боядисани коси, защото цвета се съсипва. Аз ги практикувах в тийн годините си и наистина са хубави но за хора с много свободно време.

6

Някой

преди 2 години

Аз изчистих поне 29 брадавици с ябълков оцет! Но се иска постоянство и то с месеци!

fallback