Снимка: istock
fallback

Продукти:

2 праскови, нарязани
1 ябълка, обелена и нарязана
1 круша, обелена и нарязана
75 г боровинки
75 г череши, нарязани и без костилки
2 сини сливи, нарязани
1 яйце
150 г захар
4 супени лъжици прясно мляко
100 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица ванилия
30 г масло, разтопено
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина. Подредете нарязаните плодове в тавата. В отделна купа разбийте яйцето със захарта и млякото. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавете към сместа с яйцето и разбийте с миксер. Добавете ванилията и разтопеното масло. Разбъркайте с лъжица. Залейте плодовете със сместа. Печете за 30 минути или до златиста коричка. Сервирайте коблера топъл.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 години

Правя го от години,ама не знаех,че се казва "коблер". Свършиха се май нашите се думи та трябва да използваме чужди,сигурно звучат много изискано.

1

Анонимен

преди 2 години

Минаваш покрай някое гробище и това от снимката го раздават безплатно за бог да прости

fallback