Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 кг картофи, обелени и настъргани
1 яйце, разбито
300 г настъргано сирене Грюер
5 супени лъжици брашно
2 скилидки чесън
1 малка глава лук, ситно нарязан
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици олио
 
Приготвяне:
 
Смесете всички продукти в голяма купа. Овкусете с подправките и разбъркайте добре с ръце. Загрейте голям тиган на висока температура. Загрейте в него олиото. Прехвърлете сместа с картофите в тигана, като я притиснете, така че да се разпредели равномерно в тигана. Пържете около 15 минути от едната страна. Обърнете рьощито и пържете за още 15 минути от другата страна или до златисто. 
 
Ако ви е трудно да се справите с рьощито на цяло, разпределете го на малки порции по няколко малки рьощи в тигана. Сервирайте горещо.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

ля ля

преди 2 години

за сведение - Грюиера е заместен с томме - който се слага отгоре и се захлупва и сервира вряло - мозък! но в компанията на няколко швейцарски крави на фона на алпите - идилия.

fallback