Снимка: Getty Images

Когато става въпрос за печелене на тенис мачове, умът ни веднага се насочва към Серина Уилямс. С 39 титли от Големия шлем, тя е една от най-успешните играчи на всички времена. Получаването на такъв статус очевидно изисква години и години на тренировка и усъвършенстване, но това не е всичко. Успехът се гради и от правилния екип, правилната екипировка и правилната диета. 

Серина гледа на храната като на гориво. "Философията ми е да ям, за да живея. А не да живея, за да ям", казва тя пред Women's Health. Допълва, че иска да има здравословен начин на живот и затова яде много зелении и диетата й е на растителна основа. Шампионката споделя, че гледа на храната като допълнение към живота, а не като основна движеща сила. "Тя ти трябва, за да оцелееш. И понякога това е доста трудно за разбиране, защото обичам да си прихапвам, но не мога. Трябва да спазвам целите си". 

Въпреки че има достъп до редица приготвени ястия, Серина не възразява да влиза в кухнята от време на време. "Обичам да готвя. Нямам много време да го правя често, но обичам да готвя и това ме успокоява", признава тя. Ако се чудите какво точно яде един шампион всеки ден, ви предоставяме менюто на Серина Уилямс. 

Закуска

Въпреки че Серина гледа да се придържа към растителната си диета, тя понякога яде яйца сутрин. Но не е толкова голям почитател на закуската. "Често не си правя закуска, защото забравям или пък приготвям Олимпия за деня. След това отивам на тренировка", казва Уилямс. Предпочита да изчака докато огладнее и тогава да хапне първото си ястие. "Когато стана от леглото сутрин, просто не съм гладна". 

Обяд

Това зависи от настроението на шампионката, но обедното й меню обикновено включва протеин и зелении. "Преди ден си направих бобено кюфте. Преди да дам интервюто хапнах бурито без глутен", признава Уилямс. Нещата, които никога няма да намерите в чинията й, са говеждо и авокадо. Тенисиската казва, че никога не ги е обичала и няма й да ги заобича. 
 
Останалата част от режима на Серина Уилямс - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase