Снимка:БГНЕС
fallback

Правилата на работното място са задължителни. Правилата помагат за поддържане на здравословна и професионална работна среда. И докато някои от тях трябва да бъдат спазвани усърдно има и такива, които понякога могат да бъдат пренебрегвани.

Успехът на компанията зависи от работната среда. 49-годишният Илон Мъск, който е определение успешен бизнесмен, направи това, за което малцина мечтаят. Главният изпълнителен директор на SpaceX и главният архитект на Tesla със сигурност умее да управлява бизнеса си и служителите си. Ето и кои седем правила той налага на работното място:

Дългите срещи са загуба на време

В имейл през 2018 г. Мъск коментира, че едночасовите срещи могат да загубят времето на хората. Тези срещи могат лесно да се превърнат в непродуктивни и скучни. По неговото усмотрение по-кратките, но чести срещи са ключът към решаването на задачите.

Да напуснеш среща не е грубо

Той също така споменава в имейла, че ако темата не е релевантна за работата на някой присъстващ служител, той съвсем спокойно може да стане и да напусне. Според него това не е проява на неуважение и грубост, а рационално практично мислене.

Прости думи - по-ясна комуникация

Термините са част от всяка професия, но човек трябва да се стреми да обяснява максимално просто и ясно не само на клиентите, но и на колегите си. Сложните специфични думи е препоръчително да бъдат избягвани, за да не се получава неразбирателство.

 Прочетете и другите правила в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Явор

преди 2 години

Точно оня ден си говорихме с един приятел за въпросния Мъск че е заместител на Джобс създаден от управляващите в САЩ. Тоя е нищо повече от спекулант и лобист. И ми е чудно какво ми го навирате в носа постоянно ? Мъст това, Мъст онова.. Епсилон Мъст може да върви на майната си. Нищо не е създал,само служи като пощенски гълъб на ЦРУ и. стани името на Никола Тесла.

20

Дона

преди 2 години

Добре де, 5 правила, който Илон Мъск налага... после в статията, Ето и кои седем правила той налага... почвам да чета седем правила, те пък се оказаха 5.Побъркана работа!

19

Ха!!!!!

преди 2 години

Тоя клоун е същия като Джобс. Нищо не е изобретил. Но храни УолСтрийт господарите си и Господарите им от Китай. Кой с нормално функциониращ мозък би повяврал че всички коли могат да минат само на електричество? Откъде ще дойдат тези батерии за 400-500км пробег? Колко дълго привилегии? Откъде ще дойде електричеството за бързото им зареждане? Къде ще отидат милиардите изхабени батерии? Ще имате ли електричество поне в кухнята си? Колко ще ви струва? Кой ще пълни гуши докато се спохне тая дивотия

fallback