Снимка: Pixabay

 Лятото e в разгара си и дните са много горещи. За съжаление, нямаме възможост постоянно да сме на почивка в планината или на море, където можем да избягаме от жегата. Но има някои начини да се преборим с нея. Вижте кои неща са истина и кои мит, когато става въпрос за  горещините, според "The Sun".

Горещото време възпалява алергиите - факт
 
Ако имате алергии, жегата може да ги влоши. "Когато времето е топло, сухо и ветровито, циркулиращите нива полен във въздуха се увеличават. Поленът е това, към което са алергични хората със сенна хрема и това може също да предизвика астма у някои хора", казва д-р Рейчъл Уорд.
 
Жегата ви нервира и депресира - факт
 
Проучвания показват, че прекалено горещото време може да доведе до високи нива на тревожност и дори повече насилие, включително домашно насилие, обяснява лекарката. Има и изследвания, които посочват, че има връзка между повишаване на нивата на самоубийствата и горещината.

Не трябва да нанасяме слънцезащитен крем постоянно, защото се нуждаете от витамин D - мит
 
Изследвания, които са проведени в Австралия, сравняват нивата на витамин D при хората, които често нанасят слънцезащитен крем и на тези, които не слагат. "Има много малка разлика в нивата на витамин D, така че трябва да нанасяте слънцезащитен крем внимателно и редовно", обяснява д-р Филипа Кей. Препоръчва се слънцезащитният лосион да се нанася на всеки два часа - по 2 чаени лъжици на главата, ръцете и врата и 2 по тялото. Това действие трябва да стане навик, като миенето на зъби.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase