Снимка: Istock
fallback

Конфликтите и пререканията в една връзка са нещо, което не може да се избегне изцяло, а и не е нужно. В спора се ражда истината, според мъдростта на древните римляни. Но ако се карате прекалено много и твърде ожесточено, това може да влоши силно отношенията ви, дори да доведе връзката до край.

Ето защо да бъдете в добри отношения, дори когато се карате, е от изключително голямо значение за връзката. Постоянното враждебно отношение един към друг съсипва връзката, прави я трудна, понякога дори непоносима, като нагнетява напрежение и неодобрение към партньора.

Как да направите конфликтите си по-поносими? Как да се карате по-малко?

Не дръжте емоциите си скрити от партньора

Когато замитате проблемите под килима е нормално напрежението да се натрупва, докато достигне точка на кипене. Тогава конфликтите са по-ожесточени, защото сте насъбрали твърде много. Казвате неща, за които съжалявате после. Изваждате аргументи от отдавна забравени и отминали ситуации, които обаче сте таили в мислите си и сега ги натяквате. Това са все грешни стратегии, които влошават конфликтите и връзката.

Успокойте се, преди да обсъждате проблем

Когато сте афектирани е винаги лоша идея да започнете обсъждане на проблем. Трябва да се успокоите добре преди това, да обмислите какво ще кажете, какъв точно е проблемът и да помислите и за евентуални решения. Чак след това започнете спор, ако това се налага, но не го правете, докато сте ядосани.

Определете причината, която води до конфликти

Каквато и да е причината за възникването на конкретния спор или конфликт, под него винаги стои един изконен стремеж, борба за надмощие, която е основен двигател на неразбирателствата между партньорите в една двойка. Всеки иска да е прав. Всеки иска неговото мнение да бъде чуто, прието и да бъдат наложени неговите правила, малко или много. При някои хора егото е по-силно изявено, отколкото при други. Това обаче не пречи и при хора с по-слабо изявено его градусът на напрежението да се повишава.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Пич от класа

преди 2 години

До номер 8.Добре че ти не знаеш твоята жена как съм я въртял и плющял

10

Пич от класа

преди 2 години

Авторката може да си го набие в дупката,да и стане харно и весело.

9

Анонимен

преди 2 години

Първото и най-важно нещо: престанете да му дуднете, да се оплаквате и непрекъснато да правите драми за щяло и нещяло. Това наистина го отблъсква.

fallback