Царевицата е сред най-полезните храни и перфектен избор за лятото. Тя е богата на полезни въглехидрати и засища, както и на важни витамини и минерали. Може да се яде като следобедна закуска, като гарнитура, като допълнение към салатите или да си я направите на барбекю. Ето какви ползи носи за здравето, според "Health".
Пази от сърдечни заболявания и диабет
Царевицата спада към пълнозърнестите храни. Това значи, че тя предпазва от развитие на сърдечни заболявания, от сърдечни удари, рак и диабет тип 2. Дори пази от затлъстяване. Богата е на въглехидрати, но добри, което значи, че ви засища и така не поемате празни калории.
Пази мускулите и поддържа имунитета
Тази храна съдържа необходими на организма витамини и минерали. Богата е на витамини от групата В, както и на калий. Този минерал подпомага поддържането на нормално кръвно налягане, както и правилното функциониране на сърцето. Освен това, предотвратява мускулни крампи и помага да поддържаме мускулна маса. Царевицата е много богата и на витамин А, който е важен за имунната система.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
19
Анонимен
преди 2 годиниДо 18: светвам ви всичките за да знаете истината - кораби с нашо зърно, истинско се товарят от простанище Варна и се изнасят за САЩ. от САЩ внасяме тяхното ГМО зърно, което пак се разтоварва на пристанище Варна, и от там с влакове из цялата страна. Сега се запитайте защо и е на САЩ истинско зърно? а ни пробутват тяхните ***. Това е от бат ви Пенчо който работи 30г на пристанището.
18
ааа
преди 2 годиниДо мъжТи си чист жендър, никакъв мъж не си!Оранжада и малини със сладолед, хахахах
17
Алтер
преди 2 годиниПечената царевица е най - добрата, но няма.