Снимка: istock
fallback

Продукти:

75 г черен шоколад
50 г масло
40 г брашно
300 мл прясно мляко + 1 с.л.
½ супена лъжица канела
5 яйца, разделени жълтъци от белтъци
2 супени лъжици захар
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете със съвсем малко разтопено масло формички за суфле и ги поръсете с малко брашно. Поръсете и с малко захар. 
 
В тенджера на водна баня сложете шоколада. В него добавете едната лъжица мляко. Разтопете го с разбъркване, докато стане хомогенна течна смес. Оставете настрана. В друг тиган или тенджерка разтопете маслото на ниска температура. добавете брашното малко по малко и разбърквайте до пълното му разтваряне. Свалете от котлона. 
 
Добавете 300 мл мляко към сместа с брашното. Разбърквайте постоянно, докато сместа стане кремообразна и добие консистенция на паста. Добавете разтопения шоколад, канелата и 5 жълтъка. Разбъркайте много добре. Оставете настрана.
 
Разбийте белтъците със захарта, като добавяте малко по малко. Разбивайте, докато белтъците образуват пухкава пяна. Бавно и внимателно ги добавете към шоколадовата смес. Разпределете суфлето във формичките и печете за 20 минути. Сервирайте веднага.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

...

преди 2 години

ne bih go napravila ...

1

Киро Рамбото

преди 2 години

Оф, не ми се яде такова в момента.

fallback