Снимка: istock

Продукти:

225 г оризово брашно
80 г брашно от тапиока
100 г захар
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сол
1 яйце
235 мл прясно мляко
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна форма за печене с малко мазнина. Пресейте двата вида брашно с останалите сухи съставки. В отделна купа разбийте яйцето с млякото. Направете център като кладенче в сухите съставки и на бавна струя излейте мокрите. Бавно и леко омесете меко тесто. Оформете го с потупване и го прехвърлете във формата за печене. Печете за около час или до суха клечка. Оставете хляба да почине 10 минути преди да го извадите от формата и да го разрежете.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase