Снимка: istock

Продукти:

55 г масло
35 г кафява захар
1 чаена лъжица ванилия, течна
60 г овесени ядки, фини
100 г брашно
45 мл вода
300 г пресни череши без костилки
100 г бяла захар
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.
 
За да направите блата, смесете разтопеното масло с кафявата захар и ванилията. Разбъркайте добре. Разтворете овесените ядки във водата. Добавете брашното. Разбъркайте добре. Смесете двата вида смеси. Поставете тестото на дъното на формата за печене и притиснете с пръсти.
 
В друга купа смесете черешите с бялата захар. Оставете ги да пуснат сок. След това ги прехвърлете върху блата. Печете за 15 минути в загрята фурна. Сервирайте пая леко изстинал.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase