Снимка: istock

Всяка връзка има своите етапи. Страстната любов, влюбването, стабилността, развитието, кризите и преодоляването им са само част от тези етапи. През каквито и етапи да преминава връзката ви, тя най-вероятно влиза в някой от типовете връзки, на които се делят най-основно отношенията между партньорите.

Колкото и трудно да е връзките да бъдат вкарани в точни рамки и да бъдат категоризирани, все пак може да се каже най-основно, че съществуват три типа връзки. Ето ги и тях.

Традиционна връзка

Традиционните връзки са най-познати и обхващат повечето видове взаимоотношения. Тези връзки са съсредоточени върху общите интереси и ценности, и са база за повечето бракове. Много хора смятат, че общите интереси и ценности са най-основната база, върху която да стъпи една сериозна връзка или брак. Ето защо традиционните връзки наблягат на това повече отколкото на личностното израстване поотделно и заедно във връзката.

В традиционните отношения обикновено партньорите не се стараят да подобрят психологическата си нагласа и не работят толкова за духовното си израстване като двойка. Те наблягат повече на постигането на общите цели – създаване на семейство, деца, постигане на добра кариера, осигуряваща необходимото материално състояние за отглеждане на деца и поддържане на семейството.

Това съвсем не означава, че традиционните двойки не са свързани с емоционално ниво. Просто при тях по-застъпено е задоволяването на нуждите на всеки от партньорите, както и на семейството като цяло. Когато се появят децата, те обикновено стават център на света на двойката. Много често такива двойки се разпадат с времето. Дори да не стигнат до развод, емоционалната им отдалеченост нараства все повече с времето, тъй като партньорството им е на друго ниво, небазирано на идеята за сродната душа.

Много двойки се чувстват сигурни и по-защитени в традиционния тип връзка. Всичко, от което смятат, че имат нужда, е грижа и спокойствие. Такъв тип хора могат да останат на това ниво завинаги. Не се нуждаят от друг тип развитие. Достатъчен им е мирът и спокойствието в семейството.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase