Снимка: istock
fallback
Продукти:
 
225 мл сухо бяло вино
350 мл вода
2 стръка пресен лук, нарязан
8 зърна черен пипер, цели
4 бр. филе от сьомга
За соса:
175 г крема сирене
¼ краставица, обелена и настъргана
2 супени лъжици копър
2-3 супени лъжици вода
1 супена лъжица лимонов сок
Черен пипер на вкус
Пресен копър на стръкове за гарниране
 
Приготвяне:
 
В дълбок тиган смесете виното и водата. Загрейте на средна температура. След като се загреят, добавете лука и пипера. Разбърквайте за няколко минути. Добавете рибата. Оставете да заври, увеличете котлона и покрийте с капак. Гответе така за няколко минути, докато отново заври. Намалете котлона на средно към ниско и оставете да къкри около 6 минути или докато рибата започне да се разпада при натиск с вилица.
 
Междувременно в купа смесете продуктите за соса и пасирайте с пасатор. Внимателно прехвърлете рибата в плато за сервиране. Залейте със соса. Поръсете с нарязан пресен копър.
 

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

ПОПРАВКАПЪРВО ТОВА НА СНИМКАТА НЕ Е СЬОМГА И ВТОРО Е ПЪРЖЕНА, А НЕ ВАРЕНА И ОСВЕН ТОВА НЕ МИ ДОСТИГАТ 21,37лв ДА ИЗПЪЛНЯ РЕЦЕПТАТА ВИ, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ТОВА Е СКРОМНА ЗАКУСКА ЗА ЕДИН ЧОВЕК.

3

Анонимен

преди 2 години

ПЪРВО ТОВА НА СНИМКАТА НЕ Е ЕСЕТРА И ВТОРО Е ПЪРЖЕНА, А НЕ ВАРЕНА И ОСВЕН ТОВА НЕ МИ ДОСТИГА 21,37лв ДА ИЗПЪЛНЯ РЕЦЕПТАТА ВИ, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ТОВА Е СКРОМНА ЗАКУСКА ЗА ЕДИН ЧОВЕК.

2

Анонимен

преди 2 години

Не звучи добре.

fallback