Снимка: istock

Продукти:

1 супена лъжица олио
4 резена бекон, нарязани
1 глава лук, нарязана
225 г спанак, нарязан
1 щипка индийско орехче
500 г бутертесто
4 бр. филе от сьомга
Пресен черен пипер
Сол на вкус
1 разбито яйце за намазване
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете в него бекона до златисто. Добавете лука и запържете и него за няколко минути с разбъркване. Добавете спанака. Гответе още 2 минути с разбъркване, докато омекне. Овкусете с пипер, сол и индийско орехче. Свалете от котлона. Прецедете сместа през решетъчна лъжица, за да не остава мазнина. Прехвърлете в друг съд.
 
Разделете бутертестото на 4 големи парчета с правоъгълна форма върху набрашнена повърхност. Подредете четирите филета сьомга върху едната част от всяко парче тесто. Разпределете сместа със спанака и бекона върху всяко парче риба. Завийте тестото така, че плънката да се затвори. Притиснете с ръце. Подредете парчетата в тава за печене. Намажете с разбитото яйце. Надупчете с вилица, за да се изпече добре. Печете в загрята фурна за 30 минути или до златисто.
 
* Забележка: Можете да приготвите ястието без да разделяте тестото на правоъгълници, а да сложите плънката в цялото тесто, да го завиете нацяло и да го нарежете след изпичане. Изборът е ваш.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase