Снимка: istock

Продукти:

2 супени лъжици кокосово олио
1 глава лук, нарязана
1 стрък целина, нарязан
3 моркова, настъргани
170 г киноа
475 мл пилешки бульон
1 супена лъжица подправки по избор
1 чаена лъжица пресен риган
140 г накъсано печено пилешко филе
Сол и черен пипер на вкус
Пресен магданоз за поръсване
 
Приготвяне:
 
Загрейте кокосовото олио в тиган на средна температура. Запържете лука, целината, морковите, докато станат меки или около 7 минути. Добавете киноата, бульона, подправките и ригана. Разбъркайте добре. След като заври намалете котлона на средно към ниско. Оставете да къкри, докато течността се абсорбира от киноата или около 20 минути.
 
Добавете предварително изпеченото и накъсано пилешко в тигана. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте, поръсете с магданоз и сервирайте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase